FINS A L’INFINIT I MÉS ENLLÀ!

[Puedes leero en castellano aquí]

Imagino que més d’un i una haurà entrat esperant que parles de Toy Story, i tot i que la saga de Pixar ens encanta… Només em referiré a ella per una única frase, LA FRASE! Fins a l’infinit i més enllà! Del que és, segons l’opinió de molts, el millor personatge de tots, en Buzz Lightyear.
La meva imaginació em fa creure que el guionista que es va inventar la frase era pare, i tenia un mal dia, un dels seus fills o filles havia entrat en bucle. Va arribar a la feina amb més ulleres del que és habitual i els seus companys van preguntar que l’hi passava i va explicar que el seu fill o filla havia entrat en bucle, i que aquests anaven fins a l’infinit i més enllà. A ell o algun company l’hi va fer gràcia la frase i la van adaptar a la pel•lícula.

I sí, és dels bucles del que vull parlar. Pels que busquen una representació de l’infinit, els convido a presenciar un bucle infantil. Que succeeix quan un nen o nena entra en bucle, de sobte una cosa que per ells és vital, però que pel que sigui no poden tenir, esdevé un problema sense solució, i, a casa nostre com a mínim, es converteix en una petició que es repeteix moltes vegades, fins a l’infinit, sense poder raonar amb ells.

Hi ha certes estratègies que poden funcionar, però la majoria dels casos et veus avocat a una espiral de peticions, que acaben no tenint cap mena de sentit i que desesperen. Quan s’acaba un bucle? Qui ho sap, tots hem comes l’error d’entrar a l’espiral abans d’hora, quan creiem que la tempesta ha passat, però només aconseguim reiniciar el bucle, que pot ser el doble de llarg tranquil•lament.

El millor consell, paciència (la que em falta a mi sempre que entrem en bucle…), sembla impossible, però el bucle s’acaba. I el pitjor o millor de tot és que per ells és com si no hagués passat res, i tu, que encara estàs cabrejat, penses: “Quina sort, ja no està enfadat!”. Els nostres fills i filles tenen la sort de passar d’estar molt enfadats a estar molt contents, per què són petits i innocents.

Per això, quan miren Toy Story i en Buzz diu la seva frase, només veuen aquesta frase. Jo amb la meva ment perversa imagino fins a l’infinit i més enllà!

Albert

buzz[Puedes leero en castellano aquí]

Anuncis

One thought on “FINS A L’INFINIT I MÉS ENLLÀ!

  1. Retroenllaç: PACIÈNCIA, ON ETS? | El nostre petit caos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s