INICI ESCOLAR

[Puedes leerlo en Castellano aquí]

Aquesta setmana volia escriure un post sobre l’inici escolar d’en Max. Hauria estat més o menys així:

Per fi ha arribat el dia que tant temia, comença l’etapa escolar d’en Max. El dilluns 14 s’inicia l’adaptació. Una adaptació que des del meu punt de vista és força ridícul, ja que consisteix en tres dies durant els quals en Max i 12 nens i nenes més aniran 1 hora i mitja intercalant estones amb els pares i mares i estones només amb la professora. Dijous pressuposen que ja estaran llestos per anar tot el dia a classe. Doncs a mi em costa creure que tres dies siguin suficients per una adaptació, crec que cada nen o nena te el seu propi ritme i s’hauria de respectar. Dit això estic convençut que en Max ho portarà molt millor que jo i l’Ariadna, que estem “cagats” de por per totes les coses dolentes que poden passar al nostre fill.
Sí, ho porto molt malament. Defenso a mort l’escola pública, però no comparteixo la metodologia de l’escola on va en Max. Tot i això ens hem proposat implicar-nos al màxim en el centre amb l’objectiu utòpic de canviar les coses des de dins. Però no és com educaran el meu fill el que porto pitjor, que també, sinó que el pitjor de tot és no poder estar amb ell al matí, per què a partir d’ara el meu fill està “obligat” a anar a escola, quan fins ara era “lliure” i estàvem amb ell a totes hores. I ho porto fatal, i m’imagino que algun dia l’aniré a rescatar i els dos junts fugirem d’Alcatraz com si fóssim en Sean Connery (però en guapo) i el Nicolas Cage (però en bon actor) a la Roca. I llavors farem els que ens doni la gana a l’hora que vulguem, que és el millor que sabem fer en Max i jo junts.

Més o menys això tenia pensat, i resulta que el diumenge 13, just el dia abans de començar l’adaptació, en Max es posa a 39,5º de febre i horror! Resulta que te gastroenteritis i no podrà anar en tota la setmana a l’escola… Nosaltres els “hippys” que creiem que l’adaptació era ridícula, ni tan sols el podrem portar, i haurà de començar dilluns 21 a tope, amb 24 nens més que no coneix i que entre ells ja es coneixen… Mira que hi havia setmanes per agafar virus…

Per sort dimarts vam tenir reunió amb la tutora i ens ha tranquil•litzat molt. Una reunió de 15 minuts ens ha fet veure la sort que tindrà en Max el pròxim curs. S’ha preocupat molt per saber com és en Max i com encarar les situacions del dia a dia. A més ens dóna l’oportunitat de fer una adaptació fora de l’habitual. N’estem molt contents i encara no hem començat pràcticament!

Per acabar, espero que en Max gaudeixi tant com pugui de l’escola, que ho farà, i jo intentaré no donar molt pel sac a l’escola amb les meves idees esbojarrades…

Albert

laroca

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s