LA LOTERIA!

[Leelo en castellano aquí]

El Nadal ja quasi ha arribat, i amb ell la Loteria! Però no us vull vendre cap participació ni res per l’estil, us vull parlar d’un altra loteria, que fa menys il·lusió, però que quan ets pare et toca jugar, sí o sí. I em refereixo a les visites a Urgències!

Les visites són diferents segons l’edat, el sexe, la posició del fill, l’hospital, etc… Les variants són mooooltes

Quan ets pare primerenc, a la primera dècima de febre, corres cap a urgències, espantat, pensant que el teu fill o filla es morirà. Per sort, de moment, nosaltres no hem hagut de córrer per cops o ferides, però imagino que les preses són les mateixes… Amb el segon la cosa canvia. Estàs curat d’espant, i fins que no arribes al 39 no et mous del sofà. En qualsevol dels dos casos, quan arribes a Urgències comença el sorteig de la loteria!

Tots hem pensat, quan ens dirigíem cap a l’hospital: “l’hora que és, segur que no hi ha ningú!” i aquí va el primer premi de la jornada, hi haurà o no hi haurà una gentada? Oblida’t de ser l’únic, això és impossible…

El segon sorteig, el cribratge. Quin grau d’urgència atorgaran al teu fill? Per a tu, el teu cas segur que és el més urgent, i no comprens que per davant teu pugui passar gent que ha arribat més tard. Amb el temps t’adones que el teu fill o filla pot esperar si hi ha algun nen o nena que es troba pitjor.

Tercer sorteig, el doctor o doctora que et toca. Tots som humans, i tots tenim dies bons i dies dolents. Entenc que quan portes tot el dia de guàrdia el teu humor és molt volàtil i pot canviar d’un moment a un altre. Però també han d’entendre que els pares som patidors de mena i per nosaltres el nostre fill s’està morint i que per tant no hi ha res més important que la bona i eficaç atenció dels metges. Nosaltres hem estat de sort, tot i que sempre hi ha l’il·luminat o il·luminada que es queixa per què el teu fill no té res, o que et fot un moc per molestar-lo o fer alguna cosa mal feta. També hi ha el que et diu que mai s’és massa exagerat amb els fills i davant d’un dubte vagis al metge (i creieu-me que existeixen i s’agraeixen)

I aquí ve el premi gros de la nit… Les proves! Si estàs de sort i el teu fill no té res o quelcom molt evident, marxaràs cap a casa relativament ràpid. Però com dubtin, t’ha tocat la grossa i comencen les proves vàries! Crec que la que més es pot allargar és la prova d’orina… Pels que encara no l’heu “patit”, consisteix a posar una bossa rodejant el penis o vulva per recollir el pipi que facin els nostres fills, fins aquí sembla molt senzill, però clar, primer han de fer pipi… I això és el que és realment llarg. Amb febre tenen menys ganes de fer pipi i són tan petits que no els hi pot explicar que si fan pipi marxarem abans. Quan ja l’has fet un cop, i la tornes a fer un altre dia, ja l’hi treus el bolquer amb por, per si estarà ple… Amb sort estarà sec i l’hi posaran la bossa. Però cada 20 minuts l’hauran de canviar, amb el risc que entre canvi i canvi faci el desitjat pipi. Un cop tens el pipi (el nostre rècord són 4 hores esperant) t’has d’esperar als resultats que poden trigar una horeta més. Amb tot això esperes que et donin bones notícies i que et deixin marxar cap a casa. Estàs esgotat.

Un cop el metge dóna la visita per acabada, sorpresa! Encara quedava un premi, el diagnòstic! Si tens sort, marxaràs sabent que l’hi passa a la criatura, però em sap greu avisar-te, la majoria de casos els metges no saben exactament que l’hi passa al teu fill, i marxaràs tal com has arribat, però sabent que no morirà, per què t’hi hauran tranquil·litzat, o això hauran intentat.

Així que després de mooooltes hores, arribaràs a casa, mort de son o mort de gana depenen de l’hora, amb por de què totes les visites a urgències siguin iguals. Tranquil amb el temps et tornes un expert, marxes dinat i amb menjar a la bossa, o t’esperes a l’endemà al matí quan ja has descansat.

Albert

loteria

Anuncis

3 thoughts on “LA LOTERIA!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s