JO TAMBÉ VULL DONAR EL PIT

[Puedes leerlo en castellano aquí]

Doncs sí, amigues i amics, a mi m’agradaria poder donar el pit. Resulta que l’atzar evolutiu va decidir que fossin les femelles dels mamífers les que tinguessin la capacitat d’alletar els seus descendents.
Vull donar el pit pel vincle emocional que genera entre la mare i el fill o filla. Per molt que els pares estiguem implicats en la criança dels nostres petits, mai podrem crear aquest vincle concret amb ells. Però aquest no és el principal motiu, els pares creem altres vincles amb els nostres fills i filles, que poden ser igual d’importants.
Vull donar el pit per poder donar consol als meus fills i filles. Quan es donen un cop o tenen un disgust, unes xumades de pit ho arreglen tot. Però aquest tampoc és el principal motiu, ja que els pares també som capaços de consolar els nostres petits i petites, desenvolupem milers d’estratègies a través de l’assaig – error, fins al punt que en alguna ocasió ens escullen a nosaltres en lloc de la mare, i dissimulem, però una guspira d’orgull se’ns escapa en un mig somriure.
Vull fer pit per dormir als meus fills i filles. Per què el pit és millor que un somnífer. Però no, aquest tampoc és el principal motiu, com en el consol, els pares acabem desenvolupant tècniques per adormir-los. A mi em va funcionar durant molt temps amb en Max la cançó del final de Lucky Luke!
Vull donar el pit per alimentar els meus fills i filles. Durant els primers 6 mesos no podem participar (o no ho hauríem de fer segons recomanacions internacionals) de l’alimentació. Aquest tampoc és el principal motiu, per què l’espera és llarga, però al final pots alimentar-los, i el que és millor (i tots ho fem, n’estic segur…) ens podem acabar el que deixen al plat! (Jo encara no he perdut els quilos del primer embaràs…)
Vull fer pit per perdre els quilos que es guanyen en un embaràs. Donar el pit és millor que anar al gimnàs, o com a mínim l’Ariadna ha tingut aquesta sort. Està clar que aquest no és el principal motiu, és més aviat una broma, si volem perdre pes podem fer exercici o dieta.
Vull fer pit per què la meva dona pugui descansar, i aquest sí que és el principal motiu. A casa tots dos encara fan pit, i en faran mentre ambdues parts estiguin a gust, i en alguns moments es veu clarament com és esgotador per l’Ariadna. Molts són els motius que poden portar als petits fer més pit del que és habitual, i això acaba cansant la pobre mare, que segueix donant pit per què creu que és la millor opció pels petits. I tu com a pare t’ho mires, preguntes que pots fer per ajudar i la mare et mira i et diu que res, que només volen pit… I a mi almenys em genera frustració, i penso, si pogués donar el pit, ella podria descansar, però no puc… Així que faig altres coses que ella no pot fer mentre dóna pit, un cop ha acabat, pot descansar o fer el que l’hi vingui de gust.
P.D.: La primera nit a soles amb en Max, acostumat a adormir-se fent pit, vam tenir una de les converses més profundes que hem tingut en aquests quatre anys. Ell va voler saber per què els pares no podíem donar el pit, i jo l’hi vaig explicar. Imagino que la conversa era tant “profunda” que va dormir com un soc fins que va olorar el pit de la seva mare i es va despertar.

IMG_20160401_183028

Anuncis

One thought on “JO TAMBÉ VULL DONAR EL PIT

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s